Kryddig kyckling

28.02.2016 16:33

Kryddig kyckling

1 person

¼ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk extra jungfruolja
¼ tsk malda nejlikor
¼ tsk mald kanel
¼ tsk mald kardemumma
¼ tsk mald spiskummin
¼ tsk mald gurkmeja
¼ tsk torkad, mald chili 
1 lagerblad
1 torkat limeblad/lite limeskal
1 dl grönsaksbuljong
1 msk mandelmjöl
1 dl grekisk yoghurt, 2 % 
1 dl krossade burktomater
1 halv kycklingfilé, 60–70 g
1 lime
Havssalt och peppar
50 g gröna bönor
Kallpressad rapsolja

Så gör du 

  • Skär löken i fina tärningar och stek dem glansiga i oljan. Tillsätt kryddor och buljong. (Använd en liten gryta, så att såsen täcker kycklingen.)
  • Tillsätt mandelmjöl, yoghurt och burktomater.
  • Värm upp och pochera kycklingen i såsen i 15 minuter, medan såsen sjuder lätt. Späd eventuellt med lite kokande vatten.
  • Gör under tiden i ordning bönorna och koka dem i lättsaltat vatten med en droppe rapsolja – i 2 minuter.
  • Smaka av såsen med salt, peppar och limesaft. Lägg upp kycklingen med sås och bönor.