Ugnsbakad lax
28.02.2016 16:35
Ugnsbakad lax med parmesan
1 person
100 g laxfilé, benfri och utan skinn
Havssalt och nymalen svartpeppar
En liten näve ärtskott och dill
75 g polkabeta eller rödbeta
1 lime
75 g spetskål
1 dl kokande vatten
Lite salt
Färskriven parmesan, cirka 5 g
Gör så här
- Ugnsbaka laxen i 12 minuter på 200 grader.
- Skölj ärtskott och dill, och rulla in dem i hushållspapper.
- Skala och skär polkabetan i mycket tunna skivor.
- Droppa lite lime över dem.
- Snitta kålen fint och häll kokande vatten över den. Salta lite och låt stå i ett par minuter.
- Häll av kålen.
- Servera laxen med betor och spetskål, och hyvla lite parmesan över.
- Dekorera med dill, ärtskott och lime.