Ugnsbakad lax

28.02.2016 16:35

Ugnsbakad lax med parmesan

1 person

100 g laxfilé, benfri och utan skinn
Havssalt och nymalen svartpeppar
En liten näve ärtskott och dill
75 g polkabeta eller rödbeta
1 lime
75 g spetskål
1 dl kokande vatten
Lite salt
Färskriven parmesan, cirka 5 g

Gör så här

  • Ugnsbaka laxen i 12 minuter på 200 grader.
  • Skölj ärtskott och dill, och rulla in dem i hushållspapper.
  • Skala och skär polkabetan i mycket tunna skivor.
  • Droppa lite lime över dem.
  • Snitta kålen fint och häll kokande vatten över den. Salta lite och låt stå i ett par minuter.
  • Häll av kålen.
  • Servera laxen med betor och spetskål, och hyvla lite parmesan över.
  • Dekorera med dill, ärtskott och lime.